Agility

 

Agility er en hundesport, som er blevet meget populær, både som konkurrence og for sjov.

 

Agility kommer af det engelske ord agile, som betyder rask, kvik, hurtig, smidig. Agility går ud på, at hunden så hurtigt som muligt og med så få fejl som muligt gennemløber en bane med forskellige forhindringer. Hunden skal bl.a. gennem tunneller, balancere på balancebom, springe over forhindringer af forskellig højde og længde, løbe igennem en slalom, balancere på en vippe mv. Det er så førerens opgave at vise hunden den rigtige vej gennem banen, det betyder, at førerens kondition skal være god – ellers vil den blive forbedret gennem træningen.

Den første Agility opvisning fandt sted som pauseindslag ved Crufts i England - Europas største hundeudstilling med lydighed(og senere agility og dogdancing) i 1978. Herhjemme begyndte Pudelklubben så småt i 1981 og i 1983 arrangerede Pudelklubben en agility opvisningskonkurrence på klubbens 35-års fødselsdagsudstilling.

 

I 1984 arrangerede Pudelklubben den første store opvisningskonkurrence, hvor ikke mindre end 17 hunde var med i forbindelse med det store ridestævne "Holte-ugen".

Det første åbne stævne blev arrangere af Pudelklubben i 1986 i Blovstrødhallen med deltagelse af 40 hunde fordelt på 12 forskellige racer.

 

Derefter gik det stærkt. Ved Pudelklubbens næste stævne den 15. marts 1987 deltog 66 hunde af 25 forskellige racer og den 22. november 1987 var der 95 hunde af 34 racer med i Blovstrødhallen. Siden har Agility udviklet sig til en seriøs hundesport, hvor der afholdes Verdens Mesterskab, Nordisk Mesterskab og Danmarks Mesterskab.

 

Det er samtidig en sport med et stort publikumstække. Ved hundestævner får man hurtigt øje på agilitybanen, hvor mange tilskuere og hundeførere er samlet og glæder sig over den hurtighed og smidighed hundene - og hundeførerne -udfører når banen med forhindringer skal gennemløbes på kortest mulig tid uden fejl.

 

Din hund skal være fyldt min. 1 år før I kan starte den egentlige træning.

Træning:

 

Til træning medbringes bløde godbidder, gerne i en bøtte, og/eller legetøj til belønning. Desuden vil det være hensigtsmæssigt at medbringe en musemåtte, plastiklåg eller lign. til indlæring af felterne.

 

For yderligere oplysninger kan du kontakte enten instruktør Steen, telf. 6061 7525 eller instruktør Kisser telf. 3069 6077.

Se også under "Træningsmetoder og praktiske regler".

 

 

                            Hund under agility-konkurrence.

                            Fotograf Henrik, Stjernehunden.

Slagelse Hundesport - 2008