Flyball

 

  

Flyball opstod i USA i begyndelsen af 1970'erne.

I grunden kan hunde af alle racer og størrelser dyrke flyball. Nogle hunde egner sig dog bedre end andre. Forudsætningen for at kunne påbegynde træningen er, at hunden skal være begejstret! Den skal synes det er sjovt at løbe efter genstande man kaster og komme tilbage med dem igen. En anden forudsætning er, at hunden kan enes med sine artsfæller. Da flyball er en holdsport, bliver der ofte meget trangt ved start og mål. Der opstår uvægerligt en hektisk stemning i løbet af konkurrencen. Hunden må ikke reagere aggressivt på de andre deltagere, hverken hunde eller mennesker. 

Flyball består af fire forhindringer på en kort bane og en kasse, hvorfra hunden skal udløse en bold. For legesyge hunde findes der ikke noget sjovere end flyball - en kvik leg med en flyvende bold.

Personer med fysisk handicap kan også være med, da det er hunden som arbejder.

 

Træning:

Når vi træner flyball, skal hundeføreren selv medbringe et passende antal tennisbolde. Bløde godbidder og/eller legetøj bør også medbringes. Til indlæringen af flyball-maskinen vil det være hensigtmæssigt at medbringe en musemåtte, et plastiklåg eller lign.

 

Se også under "Træningsmetoder og praktiske regler"

 

Træningstidspunkter se under "Tilmelding og træningstidspunkter"

 

Video fra træningen: http://flyball.slagelsehundesport.dk/#!album-24

Moderne flyball-maskine, en såkaldt boomerang-maskine.

Hund under konkurrence med gammeldags katapult-maskine.

Fotograf: Heidi Pedersen

Slagelse Hundesport - 2008